Trouwringen Mijdrecht

Wat bepaalt de waarde van de diamanten in uw trouwringen?


Diamant is het hardste en een van de zeldzaamste materialen op aarde en zal eeuwig blijven schitteren.
Een diamant ontstond onder zeer hoge druk en hitte op een diepte van 140 tot 190 kilometer door een samenpersing van zuivere koolstof.
Doordat diamant een natuurproduct is, heeft iedere steen zijn eigen kenmerken en is in feite uinek. Geen diamant is hetzelfde.
De kenmerken die de waarde bepalen worden de 4C’s genoemd. Carat, Color, Clarity en Cut.


Carat (Karaatgewicht)

Is de gewichtseenheid van diamant en staat gelijk aan 0,2 gram. 1 Karaat is al een grote steen, daarom wordt het het karaatgewicht nog eens onderverdeeld in honderd puntjes. 50 puntjes is dus 0,5 karaat
 

Color

Is de kleur of eigenlijk de mate van witheid van de diamant. Een diamant is vaak niet perfect wit, maar des te witter de diamant, des te hoger de prijs. Diamanten worden echter ook in allerlei kleuren gevonden. Dit noemen we de ‘fancy colors’. Deze zijn zeldzaam en vaak erg duur.
 

Clarity

Staat voor de zuiverheid van de diamant. In een diamant zullen namelijk altijd kleine restjes koolstof of andere onzuiverheden zitten. De mate van aanwezigheid en de grootte bepalen uiteindelijk de zuiverheid van de diamant.
 

Cut

Staat voor de kwaliteit van het werk van de diamantsliiper. Hoe mooier geslepen, hoe meer de diamant aan uw hand schittert. Maar cut staat ook voor de slijpvorm. Er zijn vele modellen waarin een diamant geslepen kan worden. Ieder met zijn eigen charmes en mogelijkheden
 

Confidence

Ofwel vertrouwen. Door de vele verschillen in de 4C’s die een diamant kan hebben is de waarde van de steen alleen door een expert te bepalen. Alle diamanten van Amare zijn dan ook voorzien van een certificaat van echtheid en kwaliteit. De diamanten boven de 0.30 Ct. zelfs van een certificaat van de Hoge Raad voor Diamant.
 

Koek Juwelier gebruikt uitsluitend diamanten die er voor zorgen dat uw trouwring echt een schitterend juweel wordt.
De exacte kwaliteit van te gebruiken stenen bepalen we in overleg met u.